Grøn Proces


Til gavn for kunder, medarbejdere og firma.
Vores redskab til produktionsforberedelse
og projektstyring.

Læs mere her

HP Byg vinder Tømrerprisen 2014

­­­PRESSEMEDDELELSE
 
HP Byg vinder Tømrerprisen 2014
 
Den nordjyske storentreprenør HP Byg fik mandag tildelt Tømrerprisen 2014. Prisen gives for HP Bygs hovedentreprise på den nye hotelfløj til Rungstedgaard på Nordsjælland.
 
Modtagerne af Tømrerprisen 2014 blev mandag afsløret i forbindelse med en prisoverrækkelse på Rungstedgaard ved Rungsted på Nordsjælland. Den eftertragtede pris gik til de to hovedaktører bag opførelsen af den nye hotelfløj på Rungstedgaard, henholdsvis arkitektfirmaet Lundgaard & Tranberg og entreprenørfirmaet HP BYG. Prisen er på kr. 150.000 og gives til byggerier, hvor trækonstruktioner indgår som en markant bygningsdel, eller hvor tømrerfaget på anden vis har spillet en afgørende rolle.
 
Den nye hotelfløj på Rungstedgaard består af 1.800 kvadratmeter og rummer 40 hotelværelser. Hotelfløjen har to etager og er formet som en buet længe, der næsten danner en kvartcirkel. Hele byggeriet er placeret på punktfundamenter i skovbunden, og der er tale om et helt unikt og nærmest svævende byggeri:
 
- Rungstedgaard har været en fantastisk og meget usædvanlig opgave. Hovedentreprisen var oprindelig vundet af en anden entreprenør, men vi overtog opgaven i 12. time, da virksomheden gik konkurs, efter at projektet var sat i gang, forklarer administrerende direktør Henrik Petersen fra HP Byg.
 
HP Bygs projektleder på byggeriet Kris Houmann fortsætter: - Vi fik dog hurtigt samlet trådene og organiseret byggeriet, så det kunne afleveres så hurtigt som overhovedet muligt. Derfor valgte vi blandt andet at udføre bygningen i præfabrikerede moduler. Det forkortede byggeprocessen, og samtidig blev belastningen af den flotte natur ved Rungstedgaard så lille som overhovedet mulig.
 
HP Byg fik færdiggjort byggeriet på bare syv måneder uden vel at mærke at gå på kompromis med kvaliteten. Rungstedgaard kunne således tage den nye hotelfløj i brug til tiden:
 
- Både bygherre, arkitektfirma og vi var enige om, at tiden var vigtig, men også at kvaliteten skulle være i top. Bygherre og arkitekt havde valgt en række helt specielle løsninger, der stillede store krav til udførelsen, og ikke mindst derfor er vi meget stolte over at få tildelt Tømrerprisen, pointerer Henrik Petersen videre.
 
Hotelfløjens udvendige facader er af sort fyrretræ, som gennem en forudgående varmebehandling er gjort modstandsdygtig over for skimmel og svamp. De udvendige terrasser er af egetræ og har pulverlakerede rækværk. Byggeriet lever op til alle væsentlige kriterier for tildeling af Tømrerprisen, og derfor hedder det blandt andet i begrundelsen: ”Gennem et snævert samarbejde mellem de to hovedaktører, arkitekt og entreprenør, blev den traditionelle byggeproces med mange aktører og grænseflader, erstattet af en strømlinet produktion uden forsinkelser – og både arkitekt og entreprenør har oplevet det tætte samarbejde under byggeprocessen som konstruktivt og vellykket”.
 
Fakta om Tømrerprisen
Tømrerprisen uddeles hvert år af Københavns Tømrerlaug og er på 150.000 kroner. Prisen har til formål at belønne personer, firmaer, organisationer eller bygherrer, som har udført eller har deltaget i et byggeri, hvor trækonstruktioner indgår som en markant bygningsdel, eller hvor tømrerfaget på anden vis har spillet en afgørende rolle.
 
Tømrerprisen er indstiftet og finansieret af Kirsten og Freddy Johansens Fond. Københavns Tømrerlaug er et af Danmarks ældste eksisterende laug. Siden 1515 har lauget forenet respekten for det gode håndværk med forståelse for nutidens og fremtidens krav.
 
Tømrerpris-komitéen består af:
Jan Søndergaard, professor på Arkitektskolen i København
Lars Ole Hansen, formand for Bygherreforeningen i Danmark
Lars Storr-Hansen, direktør i Dansk Byggeri
Søren Larsen, viceoldermand i Københavns Tømrerlaug
Flemming Kjærgaard, oldermand i Københavns Tømrerlaug


 Henrik Petersen, Lars Storr-Hansen og Torben Hansen ved prisoverrækkelsen.
 
For yderligere oplysninger, kontakt venligst:
  • Adm. direktør Henrik Petersen, tlf. 96 25 15 00, mobil 20 24 74 11 og hpe@h-p.dk
  • Presseservice: Conexia PR, Esben Lind, mobil 25 14 58 16 og esben@conexiapr.dk
 
 
Om HP Byg A/S
Entreprenørvirksomheden HP Byg A/S er blandt Nordjyllands største bygningsentreprenører. Virksomheden har 125 medarbejdere og omsatte i 2013 for 260 millioner kroner.
 
HP Byg har i dag hovedsæde i Harken, afdelingskontor i Aalborg og et satellitkontor på Sjælland. Fra oktober 2014 erstattes det nuværende hovedsæde i Harken samt afdelingskontoret i Aalborg med et nyt hovedsæde på Ollerupvej i Aalborg.
 
Kerneområderne er alle typer af byggeopgaver for professionelle kunder i total-, hoved- eller fagentreprise samt spjæld- og serviceopgaver. Egenproduktion udføres inden for beton-, murer- og tømrer/snedker-området.
 
Vision:
HP Byg vil vokse lønsomt på baggrund af at præstere mangelfrit byggeri til aftalt pris, tid og kvalitet
 
Mission:
HP Byg udnytter sine faglighed til med respekt og handlekraft at bygge for professionelle kunder
         
     
Ollerupvej 8
DK-9220  Aalborg Ø
      email  info@h-p.dk      tel +45 96 25 15 00
CVR-13674671