Det sidste læs af de godt 2.700 m3 beton til bundpladerne under de fem tårne i Parkbyen er kørt ud. Arbejdet på de første tårne er i fuld gang, og i dampen fra det hærdende fundament under det, der skal blive det højeste på 16 etager, vokser byggeriet nu støt med to etager om ugen.

I slutningen af maj blev der – i høj solskin – taget første spadestik til Parkbyen i Aalborg. Nu, godt seks måneder efter, får den kølige vinterluft den sidste beton i bundpladerne til at dampe under hærdningen.

Foruden de fem tårne i totalentreprise opfører HP Byg også et tilhørende parkeringshus på ca. 10.000 m2 i hovedentreprise. Begge dele hører med til projektet, der både rummer boliger og erhverv tæt på Aalborg centrum med Sohngårdsholmsparken blandt de nærmeste naboer.

Et af HP Bygs hidtil største projekter

De fem tårne samt det tilhørende parkeringshus udgør tilsammen et af HP Bygs hidtil største projekter. Ved midten af november 2019 var der ca. 45 folk på pladsen, og fra februar 2020, når projektet går ind i sin travleste fase, vil der være mellem 80 og 90.

I begyndelsen af byggefasen blev der opført én etage på en uge, men nu, hvor projektet har fundet sin rytme, bliver der bygget to etager om ugen. Det betyder, at råhuset til de to laveste tårne på henholdsvis 10 og 11 etager allerede er klar, så arbejdet kan begynde på de to næste tårne, der har 13 etager. Arbejdet på det sidste tårn med 16 etager begynder i det nye år.

Da Parkbyen ligger højt i forhold til det øvrige Aalborg, byder alle husene på en imponerende udsigt over byen, hvor man fra toppen af de mindste huse er i øjenhøjde med Aalborg Tårnet.

Bygherre på projekter er Søren Enggaard A/S, mens Transform og MOE står for henholdsvis arkitekt- og ingeniørdelen. De første tårne skal stå klar til indflytning i efteråret 2020, mens hele projektet er færdigt medio 2021.

 

Flere nyheder HP Byg

  • 12/03/2024

    Det damper af aktivitet i Parkbyen…

    Fra praktik til projektleder
    Historien om Anders Chris­tensen og Jannik Mose Skov handler om to studerende, der startede som praktikanter og fortsatte som studentermedhjælpere – og som nu er fastansatte projektledere på et af HP Bygs mest synlige projekter i Aalborg.

  • 06/03/2024

    Det damper af aktivitet i Parkbyen…

    Stabil og positiv udvikling hos HP Byg skaber godt fundament
    ”Kort fortalt var 2023 et godt år”, fortæller HP Bygs adm. direktør, Carsten Elgaard Sørensen. Omsætningen dykkede, men den nordjyske entreprenør slutter med et tocifret millionresultat, som ligger over prognoserne. Samtidigt blev året brugt på at styrke fundamentet yderligere.

  • 12/01/2024

    Det damper af aktivitet i Parkbyen…

    Kendt Aalborg-bygning renoveres til svanemærkede boliger
    En historisk bygning, som de fleste aalborgensere kender: Den har rødder i byens industrialisering og i dens status som universitetsby – og nu bliver den renoveret og bygget om til svanemærkede boliger.