Det er en af byggepladsens kulturbærere, som får sin hyldest, når HP Byg den 10. maj markerer betonarbejder Erik Gårdbos 25-års jubilæum i virksomheden.

– Hvis vi kunne klone en mand som Erik, så var fremtiden sikret for vores betonafdeling. Han er indbegrebet af de værdier, som vi i HP Byg arbejder på at styrke hver eneste dag. Erik er en hamrende kompetent og højt respekteret medarbejder, der lægger stor stolthed i sit arbejde, siger produktionschef Christian Lykke Møller.

Det var egentlig slet ikke planen, at Erik Gårdbo skulle tilbringe det meste af sit arbejdsliv i byggebranchen. Han har altid haft en stor passion for mekanik og er oprindeligt udlært mekaniker. Men 1970’ernes oliekrise med bilfrie søndage havde sendt autobranchen i knæ, og det var mere end svært at finde arbejde for en nyudlært mekaniker. I stedet tog Erik Gårdbo arbejde som ufaglært betonstøber hos en lokal murermester – Svend Arne Jørgensen – i Vrå. Her var han ansat indtil 1994. Kort tid efter ringede HP Byg med et tilbud om at komme med til Berlin for at bygge boliger. Det blev til otte måneder som betonstøber syd for grænsen, og efter hjemkomsten fortsatte Erik Gårdbo med at støbe beton for HP Byg.

– Og jeg har ikke fået besked på at hænge nøglerne til bilen endnu, så jeg møder troligt hver morgen, griner han.

At det nu er blevet til 25 år hos HP Byg, er lidt af et særtilfælde. Råhusfolk er typisk nomader, der flytter efter projekterne. Men ikke Erik Gårdbo.

– Jeg er nok lidt af en hjemmefødning. HP Byg er et rigtig godt sted at arbejde, og vi har et kanon stærkt sammenhold ude på byggepladsen. Hos HP Byg er der ingen forskel på høj og lav, og der bliver taget hånd om alle, så jeg har aldrig haft behov for at prøve noget andet, siger han.

Trods sine 68 år har Erik Gårdbo ingen planer om at aflevere nøglerne til bilen endnu. Han og makkeren Henrik – ”en årsunge fra 1973” – har foreløbigt givet hinanden håndslag på at fortsætte parløbet året ud. Og Erik Gårdbo afviser ikke at tage 2020 med:

– Der har endnu ikke været en morgen, hvor jeg er vågnet op og har tænkt, at det var træls at skulle afsted på arbejde. Jeg er stolt af det, jeg laver, og så længe kroppen kan følge med, og HP har brug for min arbejdskraft, så ser jeg ingen grund til at stoppe, siger han.

Privat har Erik Gårdbo gennem de sidste 37 år haft bopæl på en landejendom lidt udenfor Vrå, hvor han er født og opvokset. Han er gift med Lisbeth, der er folkeskolelærer. Parret har sammen tre børn og fire børnebørn.

Jubilæet markeres fredag den 10. maj klokken 12 i Idrætscenter Vendsyssel i Vrå.

Flere nyheder fra HP Byg

  • 12/03/2024

    En kulturbærer får sin hyldest…

    Fra praktik til projektleder
    Historien om Anders Chris­tensen og Jannik Mose Skov handler om to studerende, der startede som praktikanter og fortsatte som studentermedhjælpere – og som nu er fastansatte projektledere på et af HP Bygs mest synlige projekter i Aalborg.

  • 06/03/2024

    En kulturbærer får sin hyldest…

    Stabil og positiv udvikling hos HP Byg skaber godt fundament
    ”Kort fortalt var 2023 et godt år”, fortæller HP Bygs adm. direktør, Carsten Elgaard Sørensen. Omsætningen dykkede, men den nordjyske entreprenør slutter med et tocifret millionresultat, som ligger over prognoserne. Samtidigt blev året brugt på at styrke fundamentet yderligere.

  • 12/01/2024

    En kulturbærer får sin hyldest…

    Kendt Aalborg-bygning renoveres til svanemærkede boliger
    En historisk bygning, som de fleste aalborgensere kender: Den har rødder i byens industrialisering og i dens status som universitetsby – og nu bliver den renoveret og bygget om til svanemærkede boliger.